Boka Kotorska

/   boka-kotorska.me     Travel   / Crnogorski  

2019-11-29 17:41:14

[ Objavila: M.M ]

CG I MEKSIKO

Državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma Damir Davidović ugostio je danas ambasadora Meksika u Crnoj Gori Marka Antonija Garsiju Blanka, sa kojim je razmotreno unapređenje saradnje dviju zemalja u oblasti turizma.

Kako je saopšteno iz MORT-a, Garsija Blanko pohvalio je napredak koji Crna Gora bilježi u oblasti turizma iz godine u godinu, te istakao da, iako ekonomski različite zemlje, Crna Gora i Meksiko mogu da uspostave kvalitetnu stratešku saradnju i razmjenu u oblasti turizma.

“Ambasador je, takođe, upoznao sa održavanjem sajma “Tianguis Turistico” u martu 2020. godine i naveo da je dobrodošlo predstavljanje Crne Gore. Kako je kazao, meksički turisti percipiraju našu zemlju kao egzotičnu i privlačnu destinaciju i postoji veliko interesovanje investitora za Crnu Goru”, navode u Ministarstvu.

Davidović je upoznao ambasadora sa aktivnostima koje se sprovode u Crnoj Gori, kao i aktuelnim politikama i ciljevima u oblasti turizma, ocijenivši da bi uspostavljanje saradnje sa dalekim tržištem Južne Amerike imalo pozitivne efekte na sveukupan razvoj Crne Gore kao turističke destinacije.

“On je takođe najavio da će biti preduzete sve neophodne aktivnosti za realizaciju promocije Crne Gore u Meksiku i istakao da od istog očekuje konkretne rezultate”, dodaju u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

“Tianguis Turistico” u Meksiku je najvažniji događaj turističkog sektora u Južnoj Americi, na kom se okupljaju preduzetnici, hotelijeri, turistički agenti, turoperatori i specijalizovani mediji turističke privrede iz više od 80 zemalja svijeta. Ocijenjen je kao profesionalan, dinamičan i visoko produktivan događaj na međunarodnom nivou koji omogućava interakciju zainteresovanih strana. “Tianguis Turistico” 2020. godine biće održan u Jukatanu, u periodu od 20. do 22. marta.


rtcg.me rtcg.me
turizma rtcg saradnje inicijativa oblasti crne gore crnoj davidovi gori godine http


User comments