Boka Kotorska

/   boka-kotorska.me     Travel   / Crnogorski  

2019-11-20 15:05:18

[ Objavila: M.M.Lj. ]

REAGOVANJE KOR-A

Reagujući na optužbe Nacionalnih parkova Crne Gore koji su juče optužili Koaliciju za održivi razvoj da svojim fotografijama obmanjuje javnost, KOR je saopštio da će u četvrtak 21. novembra Vrhovnom državnom tužiocu priložiti nove dokaze devastacije Nacionalnih parkova, pa će on, kako su kazali, utvrditi ko ne govori istinu.

“Strah od iskazane spremnosti vršioca dužnosti Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića da sarađuje sa nama istjerao je zeca iz šume , ili, u ovom slučaju natjerao upravu Javnog preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore da se brane. Nažalost, i to čine nespretno,  servirajući laži i dovođenjem javnosti u zabludu”, saopštili su iz KOR-a.

Iz Koalicije za održivi razvoj poslali su medijima snimak, koji je, kako tvrde, napravljen 5. novembra 2019. u 11 sati, u zoni stroge zabrane - na Tankom rtu.

“To je, gospodine Klica, samo par stotina metara od upravne zgrade NP Skadarsko jezero. Na snimku se vidi više osoba koje čine krivično djelo izlov ribe mrežama u strogom zabranu, naočigled službe zaštite NP Skadarsko jezero”, navodi se u reagovanju.

Priložili su i fotografije bagera nastale, kako tvrde, ranije ove godine na lokaciji Kažića tapija, unutar NP Skadarsko jezero, kao i satelitske snimke na kojim se, kako su kazali, jasno vidi nivo devastacije i mašina.

“Ove a i brojne druge snimke, dokumente i dokaze Koalicija za održivi razvoj će u četvrtak, za kada nam je Stanković zakazao sastanak, predati tužiocima.  Nakon toga, Stanković i njegovi saradnici će cijeniti ko je pričao istinu, a ko i zbog kojih razloga žmurio na criminal”, zaključuje se u reagovanju.

KOR poziva i ohrabruje sve koji imaju saznanja ili materijale o nepravilnostima u NPCG da im i dalje šalju, kako bi zajedno zaštitili prirodno blago Crne Gore.


rtcg.me rtcg.me
rtcg snimke istinu kako gore govori crne koji odrivi razvoj odrediti jezero


User comments