Boka Kotorska

/   boka-kotorska.me     Travel   / Crnogorski  

2019-10-03 22:00:12

[ Objavila B.B. ]

MEĐUNARODNI SAJAM

Predstavnici Nacionalnih parkova Crne Gore promovisaće turističku ponudu pet zaštićenih područja NP Durmitor, NP Biogradska gora, NP Lovćen, NP Skadarsko jezero i NP Prokletije, na predstojećem 52. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu koji se organizuje od 3. do 5. oktobra 2019. godine.

Jedan od najznačajnijih motiva za ovogodišnje učešće na Novosadskom sajmu turizma je prilika da predstavimo turističku ponudu nacionalnih parkova Crne Gore pred više od 30.000 posjetilaca, te institucijama i organizacijama iz 15 zemalja regiona i inostranstva i predstavnicima medija. Sajam omogućava i poslovne susrete izlagača sa turoperaterima i predstavnicima sektora turizma iz regiona i inostranstva. Posjeta sajmovima je uvijek dobra prilika da se razmjene iskustva i isprate najnoviji trendovi, zbivanja i novi koncepti u međunarodnoj turističkoj industriji, kao i da se otvore nove perspektive u cilju razvoja i unapređivanja turizma , ističu u JPNPCG.

Kako dodaju, bogatom riznicom prirodnih vrijednosti i kulturne baštine i raznovrsnom turističkom ponudom, Nacionalni parkovi Crne Gore privlače iz godine u godinu sve više domaćih i brojne međunarodne posjetioce.

Do kraja septembra, NPCG je posjetilo 530.000 turista što je za 28 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. JPNPCG će i u narednom periodu, samostalno i u saradnji sa NTO CG, učestvovati na najznačajnijim turističkim sajmovima u cilju promocije turističke ponude, te predano raditi na jačanju prepoznatljivosti najznačajnjih vrijednosti svih pet nacionalnih parkova na međunarodnom tržištu , kazali su u JPNPCG.

Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu omogućava poslovne susrete izlagača sa turoperaterima i predstavnicima sektora turizma iz regiona i inostranstva. Turističku ponudu predstaviće, između ostalih, učesnici iz Srbije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Rumunije, Rusije, Slovačke, Slovenije i Turske.


rtcg.me rtcg.me
nacionalnih parkova rtcg novom sadu gore crne turizma ponudu turistiku jpnpcg inostranstva


User comments