Boka Kotorska

/   boka-kotorska.me     Travel   / Crnogorski  

2019-10-03 07:10:13

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

KAO I VENECIJA

Turističke takse u Amsterdamu, koje su među najvišim u Evropi, od naredne godine će se naći na prvom mjestu, jer će holandska prijestonica uvesti dodatna tri eura za noćenje u tom gradu.

To znači da će taksa za noćenje u hotelu sa jednom zvjezdicom biti veća nego u nekoj drugoj prijestonici u hotelu sa pet zvjezdica, prenosi Capital.ba.

Taksa za dvokrevetnu sobu sa zajedničkim kupatilom iznosiće 16 eura za noć i dodatna tri po osobi za jedno noćenje, dok u Berlinu u luksuznom hotelu noćenje u dvokrevtnoj sobi ima taksu od 12 eura.

U hotelu od pet zvjezdica u Rimu taksa iznosi 14 eura, što je trenutno najviše u Evropi, ali i to će biti manje od takse za noćenje u hotelu sa jednom zvjezdicom kada Amsterdam uvede povećanje turističkog poreza.

Povećanje turističke takse najavila je i Venecija i to u visini od deset eura za one koji dolaze samo na jedan dan, a za one koji ostaju da prenoće neće važiti uvećanje.

Gradovi koi se bore sa prevelikim brojem turista su i Barselona i Dubrovnik, ali oni nijesu najavljivali rast cijena turističkih taksi.


rtcg.me rtcg.me
takse rtcg eura hotelu noenje posjetioce dodatne uvodi http taksa amsterdam dodatna


User comments